031 465 143 info@webless.si

CSS Optimizacija

CSS je zapis oziroma okolje v katerem lahko izdelujemo obliko spletnemu mestu. V sledečem besedilu si lahko preberete nekaj pomembnih faktorjev, ki vplivajo na optimizacijo CSS pri spletnem mestu.

Webless - Slika prikazuje CSS dostavo ter njeno optimizacijo

Na hitro…

CSS optimizacija ni zgolj samo urejanje zapisa (krčenje kode) ampak tudi njegova dostava, ali se bo CSS dodal med verstičnim html zapisom, ali se bo uporabil kot “@import” ali kot zapis “URL” povezave. 

Če potrebujete pomoč ali svetovanje glede CSS optimizacije nas lahko kadarkoli kontakterate.

Zapis

CSS kodo lahko skrčimo in združimo z istimi vrednostimi tako prišparamo za vsak dodaten zapis, ki bi se moral izvesti. 

Vrstični CSS

 Namesto, da uporabimo novo datoteko CSS lahko v HTML dokument vstavimo medvrstično CSS kodo.

"Above the fold"

Z “above the fold” lahko določimo kritični CSS, ki se naloži prvi saj to je CSS, ki je viden ob trenutku naložene strani.

Webless - Slika prikazuje optimizirano CSS dostavo

Optimizacija CSS dostave!

Izraz se uporablja ob nepravilni dostavi CSS elementov, kar je posledica prevelike količine datotek in njihove napačne vstavitve v spletno mesto. To se pozna na upočasnjenem delovanju in daljšem nalagalnem času, kar močno kvari uporabniško izkušnjo.
Optimizacija poskrbi, da se tej težavi izognemo s pravilno namestitvijo primerno obdelanih CSS elementov, kar se močno pozna pri delovanju celotnega spletnega mesta.

Vrstični majhni CSS!

Namesto, da uporabimo novo datoteko CSS lahko v HTML dokument vstavimo medvrstično CSS kodo, kar bistveno zmanjša velikost spletne strani in s tem poveča optimizacijo. Pri medvrstičnem vstavlanju CSS kode moramo biti pozorni na količino te kode, saj lahko prevelika količina upočasni nalaganje spletne strani.
Optimizacija Webless zagotavlja optimalno količino medvrstične CSS kode, s tem zmanjšamo velikost datotek in posledično povečamo hitrost spletne strani.

Webless - Slika prikazuje delovanje vrstične CSS kode v spletnem mestu

Pišite nam, ne grizemo!

Obvezno