031 465 143 info@webless.si

Hitrost

Googlu so ugotovili, da povprečna oseba čaka le 2-3 sekunde za spletno mesto in če se v tem času ne odpre poiščejo drugo hitrejše odperajočo spletno mesto.  V sledečem besedilu si lahko preberete nekaj pomembnih faktorjev, ki vplivajo na hitrost spletnega mesta.

Webless - Slika prikazuje hitro delovanje spletnega mesta

Na hitro…

Hitrost spletnega mesta je odvisna od mnogo faktorjev od velikosti dokumentov, do uporabe strežnika. Sama hitrost spletnega mesta pripomore tudi k SEO optimizaciji.

Če potrebujete pomoč ali svetovanje glede SEO optimizacije nas lahko kadarkoli kontakterate.

Slike

Velikost slikovnega materiala je izjemno pomembna saj z posamezno sliko lahko hitro povečamo ter upočasnimo spletno mesto.

Količina kode

Paziti je potrebno na količine kode (css, html, js…) saj vsak nov zapis dodatno obremenjuje spletno mesto, da vse naloži.

/

Kompresija

Z kompresijo lahko bistveno zmanjšamo velikost spletnega mesta in z tem zagotovimo hitrejše delovanje (Gzip).

Webless - Slika prikazuje Gzip kompresijo za boljšo optimizacijo

Gzip kompresija!

Velikost vsebine oz. datotek, ki to vsebino sestavljajo, je pogosto prevelika zato nalaganje te vsebine traja precej dlje časa, ki se ob povečanem obisku spletnega mesta še dodatno podaljša. Webless ponuja rešitev Gzip kompresije s pravilno uporabo “.htaccess” datoteke.
Poskrbimo, da je vaša celotna vsebina primerno kompresirana in tako opazno pospešimo nalaganje spletnega mesta.

Render Blocking Javascript!

Nalaganje spletne strani se upočasni zaradi stalne uporabe določene kode “Javascript”, kar je lahko zelo moteče za uporabnika in nevarno za lastnika spletne strani. Daljše nalaganje spletne strani vpliva na pozicioniranje preko ”Googlebot”, ta določa kam se bo spletna stran uvrstila v brskalniku oz. mesto na seznamu najdenih rezultatov iskanja .
Optimizacija ponuja rešitev za Render Blocking Javascript, saj prilagodimo kodo spletne strani, stran pa se posledično hitreje naloži.

Webless - Slika prikazuje delovanje Render blocking javascript kode

Pišite nam, ne grizemo!

Obvezno