Izdelava spletne strani

Pred izdelavo spletne strani je potrebno izdelati dovršen koncept spletne strani v tem koraku je pomembno, da razmišljamo o naši ciljni skupini, načinu kako bo spletna stran predstavljala podjetje ter o funkciji spletne strani. Če imate težave s konceptualizacijo vaše spletne strani sledite spodnjim vprašanjem in si preberite zakaj so pomembna. Ta vas bodo privedla do odgovora na vprašanje kakšno spletno stran si želim.

1. Katera je vaša ciljna skupina?
Preko različnih raziskav je bilo ugotovljeno, da je prilagoditev spletne strani ciljni skupini zelo pomembna. Spletna stran namenjena starejšim mora izgledati in delovati drugače kot spletna stran za mlade, prav tako se razlikuje izgled spletne strani glede na namen. Še posebej je to razvidno, če primerjamo poslovne spletne strani in strani namenjene zabavi.

2. Kakšna bo funkcija spletne strani?
Funkcije spletnih strani se med seboj razlikujejo, poznamo spletne strani namenjene predstavitvi, prodaji, socialnem mreženju, blogu itd. Funkcionalnost spletne strani bo vplivala na izgled in delovanje spletne strani. Pri izdelovanju oblike spletne trgovine upoštevamo smernice, ki so značilne za spletne trgovine, zato se te pogosto razlikujejo od drugih spletnih strani.

3. Po katerih ključnih besedah vas bodo uporabniki iskali? Ključne besede so pomembne saj predstavljajo most med uporabniki in vašo spletno stranjo. Določanje ključnih besed je zelo pomembno za dobro SEO optimizacijo, ki jo gradimo med izdelavo spletne strani. Ko določamo ključne besede imamo v mislih ponovno ciljno skupino in našo dejavnost. Razmišljamo s katerimi besedami bi opisali našo dejavnost in s katerimi besedami nas bo iskala ciljna skupina. Pozorni moramo biti, da ključnih besed ni preveč saj prenasičenost ključnih besed negativno vpliva na SEO optimizacijo.

4. Kakšen izgled želite za spletno stran?
V tem koraku se odločimo za barvno kombinacijo, ki jo bomo uporabili na spletni strani. Pri tem smo pozorni na ciljno skupino. Razmišljamo tudi že o slikovnem materialu in motivih, ki jih bo ta prikazoval. V tem koraku vam Webless nudi svetovanje s profesionalnimi oblikovalci in psihologom.

Pri Webless vam skozi konceptualizacijo spletne strani pomagamo na začetnem sestanku, ki poteka pred oblikovanjem in izdelavo spletne strani.
Za več informacij o izdelavi spletnih strani kliknite tukaj.

Izdelava spletnih strani Webless?


Izdelava spletnih strani pri Webless? poteka v sklopu petih korakov za maksimalno zadovoljstvo naročnika.

I. Posvetovanje

Pri vsaki izdelavi spletne strani je nujno posvetovanje naročnika z izdelovalcem in oblikovalcem, tako lahko bolj podrobno ocenimo kakšen je primeren izgled za vsako posamezno spletno stran.

II. Načrtovanje

Pri Webless imamo vrhunske načrtovalce spletnih strani z znanjem pravilne postavitve spletne strani ter znanjem teorije barvnega oblikovanja tako, da vaša spletna stran izgleda profesionalno in barvno usklajeno.

III. Oblikovanje

Oblikovanje poteka z obveščanjem naročnika o predlogah oziroma testnem izgledu strani tako, da si lahko naročnik ogleda postopek in pri tem poda napotke kaj bi želel, da se doda ali odstrani.

IV. Izdelava

Pri postopu izdelave se spletno mesto oblikuje po želji naročnika v željeno spletno stran, pri tem se upošteva tudi optimizacija. Izdelava spletnih strani lahko poteka dalje časa odvisno od zahtevnosti spletne strani.

V. Testiranje

Pri postopku testeranja, spletno stran pregledamo za morebitne napake in popravke, ki so zelo pomembni in potrebni pred zaključkom izdelave spletne strani.

Posted in Nerazvrščeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja