Optimizacija

SEO optimizacija, ki jo izvaja Webless

Optimizacija Webless? SEO Optimizacija

Webless? Optimizacija vaše nove ali stare spletne strani.
Temelj vsake dobre in uspešne spletne strani je optimizacija. Optimizacija je bistveno pomembnejša, kot si običajni uporabnik spletne strani predstavlja. V naslednjem besedilu si lahko preberete nekaj pomembnih faktorjev, ki vplivajo na optimizacijo posamezne spletne strani. Optimizacija spletne strani vpliva tudi na uvrstitev v brskalniku kot sta Google ali Najdi.si. SEO optimizacija se lahko gradi med samo izdelavo spletne strani, kar je bolj enostavno, lahko jo dodamo tudi na že obstoječe spletne strani, a je pri tem bistveno več dela in manjša učinkovitost optimizacije kot pri novo izdelani strani.

Optimizacija -
Render Blocking Javascript!
Optimizacija CSS dostave!
Gzip kompresija!
Slaba povezava!
Vrstični majhni CSS!


Render Blocking Javascript!

Render Blocking Javascript | To pomeni, da se nalaganje spletne strani upočasni zaradi stalne uporabe določene kode "Javascript", kar je lahko zelo moteče za uporabnika in nevarno za lastnika spletne strani saj daljše nalaganje spletne strani vpliva na pozicioniranje vaše spletne strani preko Google bot-a ( Google bot določa kam se bo spletna stran uvrstila v brskalniku, ali bo spletna stran na prvem ali na zadnjem mestu ). Daljši čas nalaganja spletne strani tudi negativno vpliva na uporabniško izkušnjo uporabnika, ta se lahko naveliča čakanja in zapusti vašo spletno stran.

Optimizacija Webless ponuja rešitev za Render Blocking Javascript s tem, da prilagodimo kodo spletne strani tako, da se spletna stran hitreje naloži in s tem višje uvrsti na Google lestvici.

Optimizacija, kaj je render blocking javascript


Optimizacija CSS dostave

Optimizacija CSS dostave!

Optimizacija CSS dostave | To pomeni, da se ob nepravilni dostavi CSS elementov spletna stran dlje časa nalaga. To se zgodi pri veliki količini CSS datotek in elementov ter pri njihovi vstavitvi v spletno stran.

Optimizacija Webless? ponuja rešitev, da se tej težavi izognemo s pravilno namestitvijo CSS elementov na strani tako, da se CSS datoteke naložijo v optimalnem čas.


Gzip kompresija!

Gzip kompresija | To pomeni, da se spletna stran oziroma datoteke na spletni strani kompresirajo tako, da je njihova velikost kar se da manjša in s tem postane spletna stran hitrejša. S to kompresijo se podatki ne izgubijo, ampak se podatki le stisnejo skupaj.

Optimizacija Webless? ponuja rešitev za Gzip kompresijo, z pravilno uporabo ".htaccess" datoteke, v kateri lahko omogočimo izvedbo kompresije.

Webless Gzip kompresija


Webless Slaba povezava

Slaba povezava!

Slaba povezava | To pomeni, da spletna stran išče povezave, ki jih ni več oziroma so propadle. Neuspešno povezane povezave (linki) lahko upočasnijo nalaganje spletne strani, saj s klikom na link, uporabnik spletne strani, povzroči večkratno preverjanje strežnika ali podatki, h katerim vodi povezava, obstajajo. Počasnejše nalaganje spletne strani vpliva na pozicioniranje spletne strani v brskalniku.

Optimizacija Webless s pomočjo naših programov ugotovi kje so povezave prekinjene, mi pa jih na to popravimo.


Vrstični majhni CSS!

Vrstični majhni CSS | Namesto, da uporabimo novo datovteko CSS lahko v HTML dokument vstavimo medvrstično CSS kodo, kar bistveno zmanjša velikost spletne strani in s tem poveča optimizacijo. Pri medvrstičnem vstavlanju CSS kode moramo biti pozorni na količino te kode, saj lahko prevelika količina upočasni nalaganje spletne strani.

Optimizacija Webless zagotavlja optimalno količino medvrstične CSS kode, s tem zmanjšamo velikost datotek in posledično povečamo hitrost spletne strani.

Webless Vrstični majhni CSS