040 814 168 info@webless.si

Imate vse potrebne informacije?

Potem pa kar
ZAČNIMO PROJEKT

Če imate težave s konceptualizacijo vaše spletne strani, si lahko spodaj preberete pogosta vprašanja in odgovore, ali pa nam kar pišete po elektronski pošti.

Kaj in kako s spletnim mestom…

Kaj potrebujem za začetek

Pred izdelavo projekta je dobro vedeti kaj točno želite s svojim podjetjem doseči, kakšni so vaši cilji, pričakovanja in podobno. Vse to nam pomaga pri sami izdelavi vašega spletnega mesta in uspešni spletni predstavitvi.

Celotno izdelavo spletnega mesta lahko tudi sami skrajšate, če imate že pripravljeno tekstovno in slikovno vsebino.

Kaj je SPLETNO MESTO?

Spletno mesto ali spletna stran je z dobro izdelavo popolna predstavitev vašega podjetja in vaših storitev celotni spletni javnosti. Ta izraz se pogosto zamenja za “spletno stran” , vendar je uporaba tega termina do neke mere napačna, saj izraz ”spletna stran” označuje eno od “podstrani” oz spletnih strani,  ki to spletno mesto sestavljajo (npr. ”Domov”, ”Kontakti” ).

Zakaj sploh potrebujem SPLETNO MESTO?

Preko svetovnega spleta imamo potencialni dostop do skoraj neomejenega števila uporabnikov. Več kot 2.4 miljarde ljudi dnevno uporablja internet, od tega jih je skoraj 90% v zadnjih 12 mesecih opravilo spletni nakup ali uporabilo splet za kontaktiranje ponudnika. Lahko vam zagotovimo, da vsako podjetje, ki si ne lasti spletne strani, zamuja odlično priložnost in se odreka ogromni uporabniški bazi.

Zakaj potrebujem DOMENO?

Domena je ključnega pomena za vsako spletno mesto saj brez domene ne moramo označiti IP naslova spletnega mesta.

Domena je NASLOV preko katerega najdemo željeno spletno mesto.

Zakaj potrebujem GOSTOVANJE?

Gostovanje, kot domena je obvezen del vsakega spletnega mesta, gostovanje nam omogoča, da se datoteke od spletega mesta (slike , HTML, PHP, CSS koda…) oddajajo v svetovni splet. Gostovanje deluje tako, da imamo na strežniku shranjene vse potrebne datoteke, ki sestavljajo celotno spletno mesto. Strežnik mora biti ves čas prižgan in povezan z internetom.
Ko uporabnik spleta v brskalnik vpiše url naslov (www.mojnaslov.si) ga ta pripelje na strežnik kjer vaše spletnom mesto gostuje ali drugače povedano, se nahaja.

Kaj je OPTIMIZACIJA?

Pri spletnih mestih imamo več vrst optimizacije. HTML, SEO, Google, dostavo,…

HTML – nam omogoča, da spletno mesto uporablja nove značke in si z tem zagotovimo daljšo življensko dobo spletnega mesta, prav tako lahko zmanjšamo velikost celotnega spletnega mesta, ta optimizacija deluje najbolje če se jo upošteva že pri sami gradnji spletnega mesta.

SEO – Seo nam omogoča višje uvrščanje v brskalnikih kot google, bing in podobnim.
Google – Za google optimizcijo se prilagodi spletno mesto po standardih, ki jih določa google tako smo lahko brez skrbi, da bo spletno mesto lahko bilo vidno vsem.

Dostava – Optimiziramo dostavo CSS, JS, HTML, PHP, Slikovnega materiala… z tem zmanjšamo odzivni čas ter samo velikost spletnega mesta.

Kaj je ODZIVNOST?

Odzivnost omogoča, da se spletno mesto prilagaja katerikoli dimenziji ekrana od mobilnih naprav do namiznih računalnikov, tablic ipd. Odzivnost je v zadnjih letih postala zelo pomembna saj se je odstotek uporabe mobilnih naprav za brskanje po internetu drastično povečal.

Za več informacij zakaj je odzivnost spletnega mesta tako zelo pomembna si lahko ogledate TUKAJ.

Ali je dober design res tako pomemben?

Kvalitetno oblikovanje je izjemno pomemben del celotnega spletnega mesta. Očem prijetna, pregledna in estetsko dovršena, po meri izdelana spletna mesta tako poskrbijo za prijetno uporabniško izkušnjo prav vsakega obiskovalca in s tem povečajo promet. To je pa tudi glavni namen spletnih mest.