Kako prepoznati dobro spletno mesto?

Mnogi od nas na spletu preživijo veliko časa, pa naj bo ta namenjen zabavi, učenju, delu ali katerikoli drugi, nam ljubi dejavnosti. Ker posledično pogosto obiskujemo različne spletne strani oz. če uporabimo modernejši izraz, spletna mesta, pogosto naletimo na predstavnike slednjih, ki se po delovanju precej razlikujejo med seboj.  Ko omenjamo ”delovanje”, se to nanaša predvsem na to, kakšno uporabniško izkušnjo ponuja posameznemu obiskovalcu. Dejstvo je, da bo kvalitetno narejena spletna stran poskrbela za možnost ponovnega obiska uporabnikov spleta in nam posledično povečala promet, kar pa rado vodi v boljše poslovanje. Pa je zadeva res tako preprosta?

Torej, vsako kvalitetno spletno mesto se, kakor hiša, začne graditi pri temeljih. Design in videz sta tako izjemno pomembna, saj brez pametne postavitve elementov, katerih izgled je prilagojen posameznemu spletnemu mestu, le-to ne more uspevati. Pomembno je, da je vsaka spletna stran pregledna, kar vam omogoča, da hitro in učinkovito najdete vse željene informacije, hkrati pa more biti uporaba inituivna in preprosta.  Spletno mesto mora biti prilagojeno uporabniku, hkrati pa to združevati z vsemi estetskimi aspekti, saj se vsi zavedamo kako pomemben je v današnjih časih videz. Uspešno združiti funkcionalnost in izgled ni preprosta naloga, saj določene stvari vizualnega aspekta pogosto zahtevajo določene spremembe kar se tiče funkcionalnosti, pri Webless pa to veščino redno in konstantno izpopolnjujemo in tako zagotavljamo sam vrh kakovosti.

kako prepoznati dobro spletno mesto

Lahko bi rekli, da design predstavlja temelje in stene hiše, vsebina pa v tem primeru predstavlja vso pohištvo in napeljavo. Brez kvalitetne vsebine, je lahko spletno mesto še tako dobro narejeno, vendar nam to lahko pomaga le do dolčene meje pri povečanju prometa. V današnjih časih imamo na voljo mnogo načinov, kako predstaviti sebe in svojo dejavnost, poslužimo se namreč lahko video, slikovnih ali zvočnih vsebin, vse naštete pa druži dejstvo, da morajo jasno predstavljati svoj namen, in ne služiti zgolj kot ”polnilo” za spletno mesto. Poplava nepomembnih slik in kupi nepomembnega teksta so le vrh ledene gore, vse skupaj pa ob neprimerni izvedbi vodi do zmedenega obiskovalca, ki ga lahko to od ponovnega obiska ponovno odvrne. Vsebina naj bo ponovno prilagojena naši ciljni publiki, teksti pregledni in jedrnati, video vsebine pa naj vse skupaj zgolj dopolnjujejo in zaokrožijo. Verjemite nam, ko vam zaupamo, da poplava nepomembnih besedil marsikoga odvrne, vsi pa se zavedamo kako daleč seže dobra beseda ( in prav tako slaba!).

Navsezadnje nam ostane še delovanje samega spletnega mesta. Lahko bi rekli, da zgoraj naštete lastnosti, kot so design, izgled, vsebina (foto, video, tekst itd) skupaj tvorijo funkcionalno spletno mesto, razvijalci pa poskrbimo, da se vse to nemoteno, tekoče in hitro prikazuje na vseh vaših napravah, prek katerih dostopate do spleta. Ste se kdaj vprašali zakaj se nekatere spletne strani na vaših osebnih računalnikih sicer prikažejo brez problema, z vsemi elementi enakomerno razporejenimi, ko pa dotično stran obiščete preko pametnega telefona ali tablice, celota zadeva izpade nepregledno, kjer se vse med seboj prekriva in polovico teksta manjka? Težava leži v samem procesu izdelave spletnega mesta, namreč, implentiranje naročnikove vsebine je zapleten proces, ki ob primerni odzivnosti (če te zanima več o tem, klikni tukaj) poskrbimo, da do zgoraj omenjene situacije (in podobnih le-tej) ne prihaja. Kvalitetno spletno mesto se mora na vseh napravah prikazati brez zapletov, kar pomeni, da ne prihaja do prekrivanja vsebine, ki se tako posledično prilagaja vsem možnim dimenzijam zaslonov, mi pa poskrbimo da je to izvedeno popolno. Temu sledi še kompresija slikovnega materiala, optimizacija spletnega mesta in ostala zaključna dela, ki poskrbijo za vrhunsko izkušnjo ob prav vsakem obisku.

Proces načrtovanja spletnega mesta

Pogosto obiščemo določena spletna mesta v želji, da bi poiskali za nas relevantne informacije, kar privede do tega, da se včasih zadovoljimo s spletno stranjo, ki je lahko zgolj ”delujoča”. Kljub slabi uporabniški izkušnji sicer ostanemo na njej dovolj časa, da vsaj poskusimo poiskati kar potrebujemo, vendar lahko rečemo, da smo se že vsi znašli v situaciji, ko smo zaradi slabega delovanja zgolj obupali. Spletni trendi se venomer spreminjajo, skupno pa jim je, da stremijo k čim lažji in hitrejši uporabi, kjer lahko vsak obiskovalec takoj in brez pomoči pride do vseh željenih informacij, kvalitetno in dobro spletno mesto pa mu bo to omogočilo, vsakemu lastniku pa na način opazno povečalo promet in zadovoljstvo vseh obstoječih uporabnikov. Pri Webless za vse naštete težave poskrbimo in jih hitro odpravimo, za vsa dodatna vprašanja pa smo vam vedno na voljo…..pridružite se venomer rastoči spletni skupnosti in poskrbite za konkurenčnost, ne bo vam žal.