Nepogrešljiva odzivnost

Oznaka AMP na levi strani povezave

Pri Webless radi poudarjamo pomen sledenja novim smernicam spletnega razvoja, saj lahko le tako ostajamo konkurenčni in hkrati poskrbimo za kvaliteto vseh naših izdelkov. Ker v današnjih časih poslovanje veliki meri poteka preko spleta, se je potrebno zavedati dejstva, da katerokoli podjetje težko uspešno posluje brez lastnega spletnega mesta oz. spletne strani. Svetovna spletna skupnost je ogromna, kjer imamo na voljo skoraj neomejeno število novih (potencialnih) strank ali investitorjev, katerih število dnevno narašča. Torej, če upoštevamo vsakodnevno uporabo interneta večih miljard ljudi, možnost za kvalitetno in predvsem konstantno izpostavitev (spletno mesto funkcionira 24 ur na dan, vseh 7 dni v tednu) ter priložnost za razvoj poslovanja, lahko vidimo zakaj v letu 2018 težko poslujemo brez uporabe internetnih storitev.

Ker telefoni zaradi svoje uporabnosti in razvitosti tehnologije, ki nam je že na voljo,  uspešno prevzemajo trg, so se že nekaj časa nazaj pojavile prve ovire. Zasloni naših prenosnih naprav so zelo različih dimenzij, kar pomeni, da bo klasično spletno mesto za razliko od vašega računalniškega zaslona, prikazano popačeno, nepregledno in nepravilno. V igro tu stopijo t.i. ”mobilna spletna mesta”, katerih prednost leži v odzivnem dizajnu.

Oznaka AMP na levi strani povezave

Kaj sploh je odzivni dizajn?

Ker smo na mobilnih napravah s prostorom bistveno bolj omejeni, je zelo pomembno, kako ta prostor izkoristimo. Glede na pomembnost vsebine, ki jo želite vašemu uporabniku predstaviti oz. izpostavit, se temu primerno oblikuje in prilagodi tudi izgled spletne strani, ki se spreminja sorazmerno s širino zaslona uporabnikove naprave. Točno to, pa tudi odzivnost predstavlja. Pomeni konstantno prilagajanje dizajna celotnega spletnga mesta in na ta način vsakič zagotoviti nemoteno in celovito uporabniško izkušnjo vsakemu obiskovalcu, ne glede na to, katero napravo uporablja za dostop do spleta.

V praksi to pomeni, da bo na telefonu prikazana spletna stran imela večje gumbe, prilagojen meni in večjo preglednost na s prostorom omejenih zaslonih, saj se elementi na strani med seboj ne prekrivajo in ovirajo, stran se bo hitreje naložila (kar je zelo pomembno) in na ta način poskrbela za nemoteno uporabniško izkušnjo. Glede na to, da bo velik del obiskovalcev koristila to ”mobilno verzijo” spletnega mesta, je to lahko za vaše podjetje ali posel, velika prednost, saj je prav vsak vesel spletnega mesta, ki gladko in tekoče deluje na telefonih.

Oznaka AMP na levi strani povezave

Seveda odzivni dizajn spletnega mesta zahteva dodatno delo in višje stroške izdelave, ki so pogojeni s količino vsebine, številom podstrani itd, kar pa ne zakrije dejstva, da je to še vedno zelo pametna investicija, katere stroški se hitro povrnejo. Pri Webless bomo poskrbeli za neverjeten odzivni dizajn, ki bo vedno znova navduševal s svojim hitrim delovanjem in preglednostjo. Uspešna združitev funkcionalnosti, odzivnosti in izgleda strani, sicer ni preprost postopek, ki pa ga s pravilnim pristopom in delom hitro rešimo.